Kørelektioner på Frederiksberg

Før du kommer ud på de offentlige veje bl.a. på Frederiksberg, skal du først have følning for det at sidde bag rattet – nemlig på en lukket øvelsesplads, også kaldet manøvrebane eller kravlegård. På manøvrebanen får du lov til at betjene en bil på egen hånd, hvor du skal prøve at sætte igang, skifte gear, standse, bakke, vende, køre slalom, køre 8-taller, parallelparkering, parkere i bås samt 3-punkts vending. Det kan godt lyde som en stor mundfuld, men alle disse øvelser kommer til at foregå i et roligt tempo, hvor du får lov til at tage dig god til, til at blive komfortabel med de forskellige udfordringer.

Lovkrav til kørelektioner: Der skal gennemgåes mindst 16 kørelektioner på vej á 45 min.

Sammenhængende undervisning mellem teori og kørelektioner

Op til dine kørelektioner kommer du til teoriundervisning hvor du skal gennemgå forskellige områder og emner. Samme områder og emner skal herefter ud og trænes i virkelige situationer, hvor du får lov til at tage din teori ud i praktisk og få “mudder under neglene”. Altså skal du gennemgå forskellige teoratiske områder og herefter ud og prøve det i praktisk – et slalom forløb mellem teoriundervisning og praktisk kørsel! Derfor ved du også hvad du er nået til i dine kørelektioner, hvis du eksempelvis optil har haft teoriundervisning der har omhandlet nattekørsel. Her kommer du til at tage din kørelektion i mørke.

De første kørelektioner på vej foregår efter lektion 3 i teoriundervisningen og derefter mellem hver teorilektion.

Det er VIGTIGT! at man medbringer logbog/lektionsplan hver evig eneste gang til teoriundervisningen og kørelektioner. Der skal underskrives af både dig og kørerlæren, som bevis på at du har gennemført lektionerne. Derudover skal rækkefølgen af lektionerne som fremgår i som i logbogen/lektionsplanen overholdes og udføres i samme rækkefølge.